Виникла суперечка, з приводу, чому єврейські емігранти, такі як я, настільки не люблять Росію? Чому ми поливаємо її брудом і насміхається над її населенням? І все це з приводу того, що десь на просторах "Ну зовсім святої Русі", (на всю голову), радісні російські жителі, у великому багатті палять долари, як таке чарівне дійство, покликане змусити долар падати.
Я так розумію, що коротко сказати не вийде і тому давайте по порядку, розкладемо всю цю нашу історію життя, щоб стало зрозуміло. Ви також знаєте, я не стріляю з мелкашек і якщо мене зачепило, то пощади не чекайте, тому людей зі слабкими нервами любителів Росії, прохання піти кудись подалі.
1. Росія це на моє глибоке переконання, сама мерзенна, сволочна країна на земній кулі. Вона є такою сотні років і ніяких надій на її зміну немає і не повинно бути ні в кого. Тому що в тому географічному вигляді, як вона є сьогодні, у неї як держави і у її населення як її рушійною сили, немає жодної, навіть самої слабкої, причини бажати якихось змін. Населення в цій країні має за краще якусь форму болотно-застиглої диктатури, ніж розвитку. Влада яка змінюється бачиться більшим жахом, ніж корупція застояної на одному місці політичної системи. Колишні наглядачі за концтаборами, перемістилися в усі владні структури і правлять вже не таборами, а всією країною, як одним великим табором, де можна неймовірно заробити і не відповідати ні за що, якщо ділитися з іншими шахраями награбованим. І так з року в рік.
P.S. Еше раз допишу один шматок, якщо він не став зрозумілим з тексту.
Я знаю чудових російських людей. І за одне те, що вони залишилися чистими в такий нечистої країні, вони заслуговують, щоб їх виділили. Але на жаль вони не грали, не грають і грати ролі в Росії не будуть. Їх дуже мало, тих хто не поступився совістю, поглядами, честю і вийшов з гордо піднятою головою. Вони герої в моєму розумінні, так як жити в Росії дуже страшно, якщо маєш свою позицію і не хвалиш її владу. Тому ті 10-14%, що бажають змін і чекають їх - вони заслуговують, щоб в будь-якому такому тексті, їх згадували окремо.
2. Росія, в силу своїх історичних і економічних чинників, які якщо характеризувати, то найпристойніше слово - реакційні, не може жити без втручання в справи сусідів. Тому що допустити, що сусіди почнуть жити краще, ніж метрополія, зламає дуже важливу для стійкості самої метрополії, ідеологічну установку, де тільки за руку з Москвою, які направляються її керованою, "доброю, братською рукою" з Кремля, сусідам дозволено досягти процвітання, на наступному ступені, від метрополії. Тому знайте і не чекайте нічого іншого, поки Москва буде існувати в тому вигляді як вона є сьогодні - Росія і її населення, бандити і збройні сили, безпека і шпигуни, будуть гадити в усіх країнах на кордоні. Домагатимуться перемоги корупції в Україні та підтримувати її будь-якими способами, як найкращий показник, що самі українці нічого путнього побудувати не можуть. Встановлюватимуть проросійські режими в Закавказзі і Центральної Азії. Будуть каламутити воду в Молдавії. Тримати під постійною напругою Білорусь. Нагнітати обстановку в країнах Балтії. Країнам, які не входили в СРСР, теж розслаблятися не треба - вони точно також суб'єкти для шантажу, агресії, підкупу політиків, проведенні недружньої політики і т.д.Тому ніщо так не радує уми російського населення і її керівництво, як пробуксовка реформ в Україні, неважлива економіка в Латвії, політична нестабільність в Грузії і Молдавії, прихід до влади національно-правих сил в Угорщині, проблематичний уряд в Польщі і т.д.
Повторюся, все це тому, що російська людина, вважала і вважає, що він почне жити краще і ситніше, на нещасті інших. А воно так в житті ніколи надовго не буває ні в кого і ніяк. Можна не чекати. Але для цього потрібно мати хоча б мінімальним розумом. Теж саме скажу тим, хто очікує, що головною їхньою перемогою буде падіння Москви - ні, не буде. Ваші проблеми панове, живете ви в Києві чи Ташкенті, Варшаві чи Дамаску, лише підтримуються Москвою, але проблеми ці - ваші рідні, існуючі і процвітаючі на вас самих. Росіяни просто дуже вміло растравлівают те, що лежить на поверхні. Але не треба думати, що зі зникненням російських бандитів, в Дамаску тут же домовляться і до влади прийде уряд сирійських інтелігентів або в Києві зникне корупція і все встане на своє місце саме по собі. Це все такий же обман для дилетантів поза Москвою, як і те, що думають самі російські організатори в Москві.
3. Російські, та й не тільки вони, а й ті з титульних націй, що були колись, регулярно видають перли з приводу того, як їм шкода тих, хто виїхав в еміграцію. Про те, як ми тут, бідолашні, не знайшли свій кут, своє покликання, живемо як ніщеброди і тому ллємо помиї на колишню Батьківщину, по типу методу виходу емоцій. Ми, по поширеній думці в Росії, терпимо нужду, поневіряємося по чужині, бідуємо на державну допомогу, відірвані від рідної землі, культури, мови і т.д. Для євреїв емігрантів додається ще й те, що ми безрідні космополіти, відщепенці і вічно невдячне плем'я, яке росіяни пригріли, коли його гнали з усіх усюд. Але пригрівати не треба було, так як ми такі невдячні і таки потрібно було дозволити зробити з нас абажури, як писала якась Уляна Скобейда в "Комсольской Правді". Загальна назва еміграції, яка повинна охарактеризувати наше життя - це ковбасні емігранти, які виїхали за довгим рублем і ковбасою. А тим часом на Батьківщині мости будуються, нові землі освоюються, гранітні тротуари укладаються, хмарочоси, найвищі в Європі, ростуть як на дріжджах і паради карбують свій крок на площах.
Відповідь на все це досить складна, тому зрозумійте мене правильно і в деталях. Треба зрозуміти, що абсолютна більшість з нас виїхали добровільно. Деякі чекали цього від'їзду десятиліттями і їх називали відмовники за це. Ми хотіли виїхати, тому що в СРСР нам було душно. Душно творчо, душно матеріально. Душно політично. Душно, тому що сморід комуністичної влади, перейшов всі допустимі межі.
Еміграція, складний процес. Особливо у людей творчих професій, прив'язаних до російської мови. Їм складно влаштуватися нормально. Але рано чи пізно, все ми знаходимо свій кут. У кого-то краще, у когось гірше, але це вже настільки не має значення, що ніхто навіть не веде розмов на цю тему. Однак, навіть влаштувавшись, довести нічого російської братії, які як Марія Захарова, лицемірно шкодують виїхавших, неможливо.
У Росії просто тупо не розуміють, що живучи на заході, абсолютно не потрібно для статусу або просування в життя, їздити на супер дорогій машині, володіти власним замком, цілою командою челяді і охорони. Можна щасливо жити в середньому за розміром будинку, харчуючись зі звичайного супермаркету, розрахованого на середній бюджет, їздити на звичайній машині, одягатися в середньостатистичну одяг.І при цьому не випробовувати ні на грам ні жалю, ні ностальгії, ні заздрості перед тими нашими співвітчизниками в СРСР, так і за кордоном, хто живе матеріально краще.
У тих з нас, хто хоче, життя настільки наповнена ніж те, на сотні порядків, великим і цікавим, ніж просто гроші, що на різницю в марці джинсів або сиру, ти просто не дивишся. І навіть чужий Бентлі, абсолютно не порушує нашу уяву. Все тому, що суспільство влаштоване так, що потрібності в усьому цьому просто немає. Ніякий. Я не беру наші чисто совкові, відрижки в тому, що сусіди по різних квартирах змагаються в дорожнечі улюбленого мерседеса, розміру діаманта на пальці, фірмі оправ від окулярів або крутості мобільного телефону.
Але якщо ми тут, які вже давно живуть, це цілком зрозуміли і прийняли, за рідкісним винятком, з якими я просто не спілкуюся, то в Росії це не зрозуміють і не сприймуть ніколи. Це настільки не піддається нормальному розумінню, пост-радянської людини, що він буде сперечатися з вами до синяви в особі про те, що без звичних душі речей ми вижити не можемо.
Олександр Флінт
Україна понад усе!
Олександр