Dmitry Lozinsky:
Так ось, хлопці. Зі мною ось що відбувається:
я бачу (не читав, не подивився в телевізорі, не почув від блогера, я бачу сам!),
Що в наш з вами будинок збираються впустити афериста.Я займаюся рекламою всю свою професійну частину життя.
Так само, як будівельник вкаже на невидимі мені проблеми в фундаменті будівлі,
як програміст швидко побачить невидимі моєму оку помилки в коді,
так я бачу маркетингові технології, ймовірно, не видимі будівельнику і програмісту.
Такі розклади.Я ніколи не забуваю, що КокаКола - це не Санта Клаус і дзвіночки, а газована вода з купою хімії;
Джонні Уолкер - це не чувак, що крокує по шотландському степу до свободи, а просто віскі.
Я завжди дивлюся на етикетці графу "склад".
А рекламні технології - це завжди обман.
Гарний або не дуже, - різний. Я сам цим займаюся.Для мене абсолютно очевидно, що Зеленський - на 100% технологія.
Все що я знаю про Зеленського-політика, - це технології, які вивели його на перші місця в рейтингах.Він стартував з великим плюсом. Але цей плюс він отримав зовсім не як політик!
І це важливо. Ми вибирали між вином і руберойдом - двома не порівнянними речами.
І продовжуємо вибирати зараз.
Звичайно вино викликає більш приємні емоції, ніж руберойд. Але ж нам потрібно застеляти дах.
Знаєте, що потрібно зробити, якщо вам потрібно застеляти дах, а продавцеві потрібно продати вам вино? Потрібно перевести розмову в емоційне русло.
Стартонула компанія. Спочатку градус ненависті було піднято на рівень небувалий навіть для новітньої історії України.
Потім, підтримувалася температура. В принципі ненависть до влади - це і є головний меседж Зеленського.
Якщо ви в цьому місці подумали, що ваші пристрасті до Зеленському засновані зовсім не на ненависті до Порошенко (персональної), я вас розчарую. зовсім не на ній.А якщо подумали, що почуття до діючої влади досить обгрунтовані, то я вас знову розчарую.
Три місяці тому у вас не було цих почуттів, емоцій і цих підстав.
Вони з'явилися недавно. буквально - з початком передвиборної кампанії Зеленського.
Можливо для вас це не очевидно. Але я пишу тут про себе і це очевидно для мене.
І кампанія справді грандіозна. Ніхто вже й не цікавиться, де в ній фейк, а де правда. Дискурс переведений в емоційну площину і далі ним керують розважальні технології.
До цього додаються рекламний, вірусний маркетинг, чорний ПР.
Всі тексти, що транслюються Зеленським, їх емоційний шар,
їх інформаційний шар, смисли, напрямок уваги глядача
- у всьому цьому присутній жирний набір маніпуляцій.
І це охренительно працює!
Такого ніколи не було!
Я бачив таке тільки в кіно!
Це виглядає чудово!
Але це найбільша на & БКА в історії. Можливо світової.
Я часто маю справу з рекламними текстами, я сам пишу рекламні тексти.
Я добре відчуваю, де і як можна використовувати маніпуляцію.
Мене складно провести на цьому полі.
Зараз я бачу шулера, який вже настільки зачарував жертву, що більше не соромиться і карти з його рукава просто сипляться на стіл.
Причому шулер, судячи з усього - не Зеленський.
Повторюю, я не намагаюся вас завербувати. Я пояснюю свою активну позицію.
Дорогі друзі, які виберуть нам нового президента!
Я так нервую, тому-що своїм професійним поглядом бачу, що нас "наёЖивают".
А мене ще жодного разу не намагалися "наёЖивать" заради мого блага.