Горький Лук:
Вона ж ваша мама, або Як любити
Моїм учителем історії в школі був Михайло Рибаков. Можете знайти його в вікіпедії.
Сказати шо він був єврей - це не сказати нічого.Він навіть не ж # д був, і не іудей, а ціле іудіще.
Як на картинках Геббельс-ньюс, з великим за розміром носом, сивий-скуйовджений і гаркавий шо французький мушкетер. І бородавки де належить. Урок називався «істогія».
Потім він йшов з уроків, в шаленому костюмі і капелюсі, побачивши якого хотілося заспівати «сім-сорок».
У нього тільки пір'я не вистачало. Слава богу шо тоді не було смартфонів і інстаграмма.
Він привів наш клас за руку на те місце, де вбили Аскольда і Діра.
Виявилося - це п'ять хвилин пішки від школи.
Він показав нам де їх убили і розповів за що, потім ми поїхали на могилу,
потім ми пішли дивитися Золоті Ворота і підземний музей.
Там під склом лежала іржава зброя наших арійських предків.
Місце, де з драккар вистрибнули на дніпровський пісок дружинники покійного конунга Рюрика,
а Олег Віщий виніс завертутого в княжий плащ малолітнього Інгвара
- майбутнього чоловіка Хельги Святої, батька Святослава Хороброго і діда Володимира Красне Сонечко.
- Ось на цьому самому місці! - кричав і плювався єврей. - Цевсе було тут! Чому ви не хочете це знати?
Нам було пофіг.
Потім ми пішли на Іллінську - місце найпершої церкви Русі.
Нам було млосно, дівки пішли курити за вугол, а він тикав в будівлю пальцем і говорив:
«Ви не бачите! Тут вбили ваших пегвих двох мученніков.
Не моїх, а ваших! Пегвих руських пгавославних хгістіан! »
Нам все було пофіг.
Він приносив на уроки якісь рідкісні фоліанти історії України,
грімуари в обкладинці зі шкіри дів, і шаленів коли ми не хотіли вчити свою історію.
Називав нас «пгідугкі» і «дегенегади».
У цих фоліантах ми шукали тільки голих баб.
- Наш народ вижив бо пам'ятав свою істогію! Чому ви нехочете знати свою?
Він сідав на стілець, і під ним щось вибухало. Нехитра система з головок сірників і чіркалкі.
Ми іржали.
Нам було пофіг.
Природно, його посилали кебеніматері з усіх шкіл. Тому що так наочно вчити української історії в УРСР було не можна.
Остання, здається, була школа на Русанівці,
де схибленого на історії України єврея зацькували на смерть.
Ось.
Мене вчив історії моєї країни смішний і безглуздий єврей.Всерайонное посміховисько. Клоун в мокрому пальто і обвислому капелюсі. Але ж я тепер знаю - як висаджувалися варяги, як стояли Золоті та Лядські ворота, чому був Лютежский і Букринський плацдарм, я знаю історію Магдебурзького права і де могила Іллі Муромця.
З мого класу вийшли три полковника, один - ГенеральногоШтабу.
Дитячий відомий ілюстратор, чемпіон Європи з плавання,
і я, не бозна-шо, але теж намагаюся.
Розумієте, чому я, українець, будь-якого антисеміта вважаю особистим ворогом.
І я пам'ятаю, Михайло Олександрович, на прізвисько «Гусак»,
як ви з пропаленими на жопе штанами сумно сказали, дивлячись у вікно класу.
- Україна ж ваша мама. Ви що, зовсім не любите свою маму?
За вікном був дощ, кутовий 310 кабінет, третій поверх школи№30. Нам було пофіг.
Ми всі були комсомольці, майбутні підкорювачі Марса. А він був безглуздий мойша. І за ним іржавіли мечі дружинників Олега Віщого. Про яких ми давно забули...
Ваш народ блукав по пустелі сорок років. Наш бродить тільки тридцять.
Я не забуду, Михайло Олександрович, як єврей вчив мене любити Україну.
Я хтів би сказати Вам дякую та чесно вибачитися за все дурне - але ... Ви мене вже не почуєте...