приведення їх у відповідність з актами Європейського Союзу»
О-о-о !
Європа це да , треба щоб все було як у Європі... Якщо присутнє слово "Європа" - можна впарювати любу дурню , чи не так ?
З.І.
Є гарна українська приказка : "Коня кують - а жаба лапу підставляє", вона гарно характеризує модель управління яку нам нав"язують.
Модель коли ціни і штрафи в країні європейські а доходи людей на рівні Мозамбіка чи Зімбабве це геть зовсім не Європа, це якесь глумління над народом.До речі цікаво яка відповідальність у Європі за шахрайство з цінними паперами ?
Ну наприклад за торгівлю ТІР-корнетами в роздріб , шляхом укладання фіктивних договорів оренди з перевізниками в яких немає коштів на внесок в АСМАП.
Олег!
При всій повазі, заперечу тобі по трьох позиціях:
1) щоб претендувати за європейську зарплатню, треба так продуктивно і якісно працювати, як це роблять європейці, а не так, як ми звикли.
тут ти, якраз, дуже вдало і доречно про коня і жабу згадав: "Циган коня кує, а жаба й собі дає..."
2). отримавши європейську зарплатню, треба і ціни в магазинах мати європейські (я не говорю вже про комуналку).
Для прикладу, пляшка молока в маркеті, типу АТВ коштує 1 евро = 28 гривен!

д/п - 1 евро за 1 л. Перевірка стану рахунку на мобілці в Литві коштує 5 євроцентів = 1,4 грн., у нас - на шару. (Це так, для прикладу просто привожу). Про штрафи я вже не згадую, бо вони зо-о-о-о-о-о-овсім не такі, як в Україні. Два тижні тому мій водій(вважай, що я) заплатив у Польщі 250 доларів за порушення ЕСТР!

3). Відносно АсМАПу скажу, як той, хто "торгував ТІРами налєво":
"Не так просто і дешево це робиться"!
Для початку спробуй, а потім говори.
Тільки для того, щоб мати право вписати в ТІР номер арендованого авто, треба 1000 доларів застави внести в АсМАП,
або авто на себе перереєструвати, і іншого способу не існує.
А коли хто і спробує це зробити, то на першому ж погранпереході буде заблокований, а штраф для того мудрєца, який тір в "чужі руки передав/продав, дуже відрізняється від реальної ціни самого ТІРа, і складає від 2000 доларів!
Отак-то!
Так, що тут трішечки не стикується,
стверджую це з повною відповідальністю, бо сам арендував машину під ТІР.
А про жабу дотепно! Молодець!
Серйозно говорю.