Мій водій їхав з Вінниці через Якушинці в сторону Хмельницька. Там за Якушинцями двохполоска йде, але перша полоса була заметена снігом, лід і т.п. і він їхав по другій полосі. Бачить ззаду мигає легкоик, він включає правий поворот і перестроюється на перший ряд (полосу). Легковик спрокійно його обганяє і ззаду його виходить машина ДАІ ( водій її теж бачив, зеркала ж великі) і спиняє з мигалкою його. Причина зупинки, що він коли перестроювався в право чуть не збив ДАІ в кювет. Водій говорить, що ви ж їхали по другій полосі і вас там на першій полосі не було. Вони кричать обоє,що його розстріляти треба негайно тут на дорозі. Коротше кажучи забирають в нього права і кажуть ,що позбавлять його на пів року прав. Водій в паніці, бо ж їздить за кордон. Починає з ними торгуватись і сторговується від 1000 грн. на реальних, що в нього було 520 грн. і кажуть йому, що ще привезеш (вони поїхали вперед) каністру 10 л ДП. Він їм дає 520 грн. і вони їдуть далі, але пишуть два протоколи про порушення: 1. Проо те,що їхав з схованим переднім номерним знаком 2. Про те,що переходив дорогу (як пішохід ) в невстановленому місці ! ВІн в поясненнях пише, що просить попередити його усно. ДАЙці гарантують йому і пишуть усне попередження. Водій зливає 10 л ДП і їде далі. В с. Садове вони його знов спиняють, забирають ДП і кажуть забери свого колегу в Тернопіль, бо машина зіпсулась його в с. Садове стоїть вже 2 доби. Він бере того Франківського шофера і той йому по дорозі розказує, що приїхали вони до нього і кажуть, що ти стоїш неправильно. Він їм говорить, що де вмерла машина, там і став. Потім почули від нього запах алкоголю, кажуть, що везем на експертизу тебе і позбавим прав. Він говорить, хлопці, я ж вже дві доби не їжджу, бо бобік здох. Одну ніч ночував в машині, другу ніч в людей дай Боже їм здоровя, дади прихисток. Коротше кажучи віддав їм останні 100 грн. і вони його посадили до мого водія. перед цим вони склали протокол про те, що він переходив дорогу в невстановленому місці, з тим самим усним попередженням. Ось так за пів-години 520 грн. плюс 10л ДП плюс сто грн. плюс три протоколи. Я відразу подзвонив в Київ на тел. довіри МВС України, а потім написав скаргу нач. Вінницького УВС. Зараз там з ними прокуратура займається. Як будуть результати, то напишу обовязково. Я таких речей не пропускаю. Удачі всім!