Ребята давайте разберемся.Я взял кредит в банке на 3ляма евро в 2007г.
максим
Враховуючи , що жоден керівник філії/відділення банку(здається Сумських банків здатних на такі кредити не існує в Україні) самостійно не може прийняти рішення про видачу кредиту в суммі 3млн. євро. , то рішення по данному кредиту приймалось якимось "головним" банком, для цього на місце виїзджали кредитні інспектори/представники банку з метою оцінки застави/ризиків/фінансово-майнового стану позичальника .
Як правило при такій суммі кредиту завжди мають місце
шашлики/сауни/відкати(чув що доходили до 30 % від суми кредиту) інспекторам/представникам банку які супроводжуються клятвинними словами , то я віддам / погашу /закрию цей кредит достроково
ви головне дайте , я ж вас не підведу , якщо не вірите то спитайте у Васі . Ну і звичайно з"являється Вася який підтверджує що "ТаДА, КОНЄЧНО, ДАБЄЗБАЗАРА, ВСЬОДОКАПЄЙКІ "

бізнес-план-залізобетонний

Якщо нач. зем. ресурсів в долі - то можу припустити що заставою по данному кредиту виступала якась земельна ділянка , точніше
документи на данну ділянку, а на самій ділянці могли мирно рости бур"яни які навіть не здогадуватись скільки мільйонів євро під них видаються і кому !

Я правильно уявляю собі картину як все це відбувалось ?
І от людина яка в обмін на пачку паперу і свої нелюдські старання/поневіряння отримала довгожданні кредитні кошти , та разом з ними можливість побудувати не поганий бізнес.
Але збудувавши цей бізнес(який створив робочі місця , податки в бюджет і таке інше бо без цього нікуди) - свої гроші не хочеться віддавати назавжди , чи не так ? Хочеться якось пропетлять з курсом валют , ситуацією на Токійській біржі , дощах в Африці
До них(кредитних коштів) уже так звикли, вони вже стали як свої , такі рідненькі .
Але з іншого боку, якби не було ти кредитних коштів , то був би цей бізнес у позичальника ?