2. Единый налог, конечно, связан с табуретками, обналами, откатами и проч
(я вообще-то сама единщик)
фу ты - ну ты, пальцы гнуты

...
наконец то пошли чистосердечные признательные показания

...конечно, излишне многословные - но ничё, ничё...тихой сапой авось доедем

...
следующим пунктом программы - сотни тысяч налогов

...
Ритуль, ага?..
Сан Саныч. Если ты меня поймать на чем пытаешься, то не трудись. У меня по части деятельности все абсолютно легально (так получилось). На единый получаю практически только собственную зарплату, т.е. то самое экспедиторское вознаграждение. На сегодня это самый простой способ.
Поэтому пока ловите признательный показаний в другом месте.
А о том, как используется массово единый налог в посредничестве типа экспедиторского, ты, конечно, в первый раз от меня услышал, не поверил и ужасно расстроился...Конечно...Ага...
И читай внимательно текст, ага?
Я - единщик. Максименко - общие основания. Тебе тоже цифру отчислений в бюджет за последний год сформировать? Только потом ты вот так же публично тут напишешь: увы, был неправ.
Годится?
Рита
Шановна Ріта,не розумію Вашої позиції. Чи Вас все влаштоває у Податвому Кодексі, чи для Вас важливо тільки заперечувати та звинувачувати? Якщо у Вас є бачення як має бути то висловіть його. Я, наприклад не погоджуюсь з даною ситуацією і намагаюсь впливати всіма законними та доступними методами. От моє бачення подальшого нашого існування та держави в цілому.
Підприємець — держава — майбутнє
Саме в сфері справляння податків баланс інтересів кожного окремого громадянина і держави можна розглядати як показник реального стану демократії, який не можна спотворити липовою статистикою.
Для подальшого не тільки існування а й розвитку підприємництва пора перейти від декларацій рівності між громадянами і державою до діла.
Наприклад, у США громадянин згадує про податкову службу один раз на рік, коли відсилає декларацію електронною поштою. Податкова служба теж пам’ятає про громадянина, повертаючи переплачені громадянином податки на його банківський рахунок. Причому робить це податкова служба протягом тижня після одержання декларації. Хоч би що казали про американську демократію, але платникові податків про інше і мріяти не варто. Хіба що про повне скасування податків.
Податкова служба у розвинутих державах працює, як консультативний, дорадчий орган для громадян , на відміну від нашої, яка діє – як каральний орган, незалежно від того винен чи ні.
Від влади, яка декларує європейський напрям хочемо мати необхідний мінімум, який у світі є звичайною нормою:
1. Держава гарантує всім підприємцям незалежно від обраних ним організацій них форм, підприємницької діяльності, рівні права і рівні можливості для ведення своє підприємницької діяльності.
2. Зменшення втручання державних органів у підприємницьку діяльність, усунути правові, адміністративні, економічні та організаційні перешкоди у розвит ку підприємництва, запровадити нові підходи до державного регулювання підпри ємництва, здійснити заходи щодо усунення обмежень, які стримують розвиток під приємницької діяльності, та щодо зменшення надмірного державного регулювання підприємн ицької діяльності (дерегулювання).
3. Чітку, зрозумілу нормативно-правову базу:
а) Зберегти спрощену систему оподаткування виходячи з її сутності, була впроваджена через складність ведення податкового обліку на загальній системі оподаткування, проблеми з адмініструванням податків, обтяження системою контролю.
Тому при реформуванні існуючої спрощеної системи оподаткування треба враховувати саме ці підходи, переглянувши базу та ставки оподаткування в сторону збільшення, або застосувавши відсотковий підхід.
На нашу думку, при розробці проекту Закону України варто взяти за основу проект Закону України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності субєктів малого підприємництва», реєстр. № 4112-2, або № 4549-2 які вже були внесені до Верховної Ради та пройшли обговорення в експертному середовищі та підприємницьких колах, які будуть потребувати невеликих змін.
Спрощена система оподаткування не є пільговою, як де-хто думає,обраховано та доведено експертами.
б) Реформувати загальну систему. Загальна система у сьогоднішньому вигляді не витримує ніякої критики. В основі оподаткування загальної системи лежить оподаткування зарплати. Зарплата працівника та дохід підприємця різні речі (відповідальність, ризики, витрати і т.і.).
в) Реформувати пенсійну систему не збільшенням пенсійного віку, а реальними кроками. На сьогодні існують 3 рівні такої системи:
• Стандартна розподільча: базована на оподаткуванні фонду заробітної плати, передбачає допомогу, яка не пов’язується з об’ємом внесків. Одним словом, наша рідна!
• Накопичувальна система: пенсійні внески використовуються для придбання фінансових активів. Розміри внесків є наслідком періоду накопичення, попередньої заробітної плати, віддачі інвестицій у активи. Одним словом існує персоніфікація. Це мої гроші, я їх бачу, я знаю, як я їх можу використати і навіть я можу ними скористатися у певних життєвих ситуаціях до настання пенсійного віку. Ми щось таке пробували робити на добровільних началах, але віз і нині там!
• Добровільні пенсійні плани: чітко визначені внески, працівники самі несуть інвестиційні ризики. Це складає, наприклад, за обсягами 70% ВВП у Великобританії, але до 5% ВВП у Франції та Німеччині. Бачите, що є серйозна диференціація.
Усі розглянуті вище рівні притаманні усім розвинутим державам! І не лише. До них приєдналися Прибалтика, Угорщина, Казахстан, тощо.
В останніх зазначених реформування відбувається шляхом
• Поетапного переведення трудових пенсій і обов’язкові приватні накопичення через вікові групи
• Заміну соціальної пенсії на соціальну допомогу потребуючим
г) Введення єдиного соціального внеску.
4. Перенесення наголосу у взаємодії «підприємець – чиновник» на підприємця.
Перехід до принципу «Державний чиновник – мій найманий працівник»
Можливість прослідкувати використання сплачених державі податків
Важливіший той, хто платить податки, а не той, хто їх збирає
Наявність особистої відповідальності чиновників за конкретні дії, участь у процесах та наслідки такої участі
Не підприємець доводить помилку контролюючого органу, а контролюючий орган – свою правоту.
- спрощення порядку створення, реєстрації та ліквідації субєктів підприємницької діяльності;
- скорочення переліку видів підприємницької діяльності, що підлягають ліцензуванню та патентуванню, вимагають одержання сертифікатів та будь-яких інших дозволів на здійснення підприємницької діяльності;
- лімітування перевірок та контролю за діяльністю субєктів підприємництва;
- спрощення процедури митного оформлення вантажів при здійсненні експортно-імпортних операцій;
- забезпечення послідовності та стабільності нормативно-правового регулювання підприємницької діяльності.
5. У разі видання державним чи іншим органом акта, який не відповідає його компетенції або вимогам законодавства, підприємець має право звернутися до суду чи адміністративного суду із заявою про визнання такого акта недійсним. Збитки, завдані підприємцю внаслідок виконання вказівок державних чи інших органів або їхніх службових осіб, що призвели до порушення прав підприємця, а також внаслідок неналежного здійснення такими органами або їхніми службовими особами передбачених законодавством обовязків щодо підприємця, підлягають відшкодуванню цими органами. Спори про відшкодування збитків вирішує суд.
6. Гарантії майнових прав підприємця полягають у тому, що держава гарантує недоторканність майна і забезпечує захист права власності підприємця. Вилучення державою у підприємця його основних і оборотних фондів та іншого використовуваного ним майна не допускається, за винятком випадків, рішення суду. Збитки, завдані підприємцю внаслідок порушення громадянами, юридичними особами і державними органами його майнових прав, що охороняються законом, відшкодовуються підприємцю відповідно до чинного законодавства.
7. На даному етапі поряд з електронною формою звітності збереження всіх альтернативних форм (паперова та поштового відправлення).
Податкова політика повинна включати перевірену досвідом країн розвинутої економіки систему: диференційованого підходу оподаткування в залежності від величини обороту.
Світовий досвід доказує, що майбутнє нашої держави криється у всесторонньому розвитку малого й середнього бізнесу. На сьогодні в найбільш розвинутих країнах Заходу малі підприємства складають 70-90 %, від загальної кількості підприємств . Для порівняння можна взяти , наприклад, США- де в малому бізнесі зайнято 50% всього населення , Японію - 71,7% і країни ЕС. Де на аналогічних підприємствах працює приблизно половина населення. Дані цифри дають можливість зрозуміти вагомість підприємств малого бізнесу для економіки даних країн.
На користь ефективності цих фірм говорить і той факт, що на 1$ витрат вони впроваджують в 17 разів більше нововведень і розробок, ніж великі підприємства, які дають життя лише 10% нових технологій, інші 90% впроваджують малі підприємства і незалежні винахідники.
І на кінець, розвиток малого підприємництва необхідний тільки тому, що вони дають життя старим великомасштабним підприємствам і в союзі з ними одержують значну вигоду як для себе, так і для ринкової економіки в цілому. Про це говорить така статистика: в США на малий бізнес припадає 34,9% чистого прибутку, а в Японії - 56,6% всієї продукції в оброблювальній промисловості, що виробляють підприємства малого бізнесу.
Звертаємось до всіх до керівників нашої держави поставитись зрозумінням і здоровим глуздом до малого підприємництва, яке і так потерпає від умов ведення своє підприємницької діяльності в даній реальності.
На нашу думку, при підготовці таких пропозицій, перш за все, треба виходити з перспектив майбутнього нашої держави, а не коротко строкової доцільності інтересів певних особистостей.
Вітаю всіх підприємців з професійним святом. Бажаю успіхів у боротьбі за право на достойне життя. Єднаймося. У єдності сила.