Шановна Ріта,не розумію Вашої позиції. Чи Вас все влаштоває у Податвому Кодексі, чи для Вас важливо тільки заперечувати та звинувачувати? Якщо у Вас є бачення як має бути то висловіть його. Я, наприклад не погоджуюсь з даною ситуацією і намагаюсь впливати всіма законними та доступними методами.
Вибачаюся, не знаю Вашого і’мя-по батькові.
Все, що Ви написали - вірно. В цілому світі податкові служби займаються не тільки вимогами та збиранням коштів, а й організують весь процес, від початку до кінця, з урахуванням інтересів платників податків. В деякіх країнах можна бути поважними підприємцями ледве грамотним людям. Працюй та плати вчасно! А в нашій країні одна з головних проблем підприємництва і бізнесу вцілому і полягає у тому, шо такі структури, як ДПІ, ПФ та всі інші фонди, виконують не просто фіскальну функцію, але й катувальну, та ще й, на жаль, не зупиняються перед саботажем, шантажем, рекетом та іншими неповажними справами. І до тих пір, доки вони не будуть нести персональну відповідальність за кожного платника податків, а ми будемо планувати бізнес з урахуванням такими факторів, як податкове навантаження, план по штрафах та таке інше, то ніяких позитивних змін не станеться.
Зараз податкові служби - це просто рекет, якому надані державні можливості та повноваження. Наші непогодження з окремими пунктами або новим Податковим Кодексом вцілому не змінять їх способу та системи дій.
Якщо чесно, є в мене думки, як дійсно можливо розвалювати цю систему (без використання зброї та терористичних заходів, звісно!!!), але, мені здається, на відкритому форумі обговорювати таке не дуже законно...
З повагою
Ріта