А от тут, Аня, я вже не погоджуся!
Цей аргумент, про те що : "еслі кое-кто і кое-где..." не проходить!
Ми говоримо про дуже конкретні речі!
Наприклад: про те, щоб експедитори узгоджували свою "програму лояльності " до замовника (розумієте, про що я??!!) із перевізником, як ГОЛОВНИМ продуцентом ГОЛОВНОГО ТОВАРУ у нашій сфері!
А головний наш товар має назву ПОСЛУГИ ПО ТРАНСПОРТУВАННЮ ВАНТАЖІВ АВТОТРАНСПОРТОМ! От і все.
Вас же , особисто, Аня я дуже поважаю і навіть симпатизую

!
І, тим не менше, симпатія симпатією, а точка зору на робочі відносини - то інше!
Григорий Иванович, я Вас тоже очень уважаю и хорошо помню, что в трудной ситуации, когда мой реф стал в Белоруссии с рыбой с лопнувшим валом, Вы были первым кто предложил помощь здесь на Ларди.
Но касательно экспедиций наши точки зрения, действительно расходятся ) Я считаю, кто платит тот и заказывает музыку, уж извините ) Если меня нанял перевозчик найти работу на его транспорт, я буду искать работу на тех условиях которые он озвучит. Если наниматель заказчик, соответственно я буду искать транспорт на его условиях.
А от тут, якраз, я ПОВНІСТЮ згоден!
Хто наймає, той і замовляє!
А вже як оплачує, то вже інша справа

!
Тонкий нюанс тільки у тім, що Ви говорите про те,
за яких умов і хто наймає вас!
А нас більше турбує, хто наймає нас,
і на яких умовах,
і, найголовніше,
як умови виконуються і
які є підстави для таких умов
(відстрочки, ігнор простоїв, перегруз, порушення Конвенції ЕСТР, заборона контакту з амовником і т. ін.)
І взагалі, мова, Аня, трохи про інше.
Про вплив посередницьких підприємств (експедиторів) на формування (іменно ФОРМУВАННЯ) правильної ціни, які часто (майже постійно) використовують інтереси перевізників, створюючи тепличні умови для замовника, а скоріше, не для замовника, а для себе!
Що саме я маю на увазі?...
Це і строки завантаження/розвантаження (по нормам Прейскуранта 13-01-02 максимальний термін для тентованої 20-ки - 90 хв.)
І строки оплати.
І форма оплати (беспосередньо на рахунок ПЕРЕВІЗНИКА!)
І перелік та форма документів, які кожен посередник вимагає на свій розсуд, не дотримуючись ні форм, ні бланків, ні змісту, ні формулюваннь!..
Ну, наприклад, деякі, та от хоч трубники наші пінчуковські, вимагають у електронній формі податкової накладної вказувати такі данні, які програма "Ай Фін" взагалі не підтягує ( це вже не мої примхи, це податкова форма звітності!)
А на зауваження нашого бухгалтера про те, що цього не можливо зробити, відповідають, що : "Ну тАгдА ми нЄ пАс тАвім вас В ОЧЄРЄДЬ на оплату!
Ну!!!
Як!!!??? Круто?!
І от якраз отакі фокуси посередників і обурюють!
І їх багато!
Дуже багато!
Це я навів тільки особисті приклади останніх днів.
От про що мова , Аня!