Олена Монова:
У більшості з тих, хто не сприймає Зеленського на чолі країни,
ставлення до нього як до нестерпної, неприкритою вульгарщини сформувалося
ще задовго до його походу в президенти.
Багато хто не почали не любити його три, п'ять або вісім місяців тому.
Багато відкидали його набагато раніше.
Тому що все, чим займався Зеленський, все, на чому побудована його популярність - це вульгарщина.
Махрова така, люта.
Тому що Свати - це лубкова малоросійська вульгарність; Квартал - це вульгарність, зведена в ступінь; жарти, гумор, манера мови, поведінка - це еталон меншовартості, розрахованої на люмпенізований прошарок суспільства.
І раптом цей треш став обличчям країни.
Мені не було дивним, коли за Зеленського проголосував люмпен. Але мені було нестерпно бачити, як за нього голосували люди зі здоровим глуздом. Навіть з урахуванням їх запеклого бажання зміни влади.
Я дуже хотіла б змінити своє ставлення до Зеленському. Хоча б тому, що тепер він представляє мою країну, і я просто втомлюся червоніти і соромитися п'ять років. Але я не бачу поки жодної передумови до того, щоб це відношення змінилося. Тому що коріння у цього відносини проросли глибоко. А зверху пишна крона, з таких ось постів складається в тому числі.
Helgi Sarp:
Впливовий Рудольф Джуліані відкрито назвав "ворогом Трампа" Сергія Лещенка, заявивши, що останній перебуває в оточенні Зеленського.
Бог з нею, з бородатої жінкою - вона ніколи не бачила різниці між першою найдавнішою професією і другою...
А ось новообраному відверто не заздрю.
США, незалежно від того, хто там працює президентом - єдиний стратегічний партнер України. Не кажучи вже про те, що на Вашингтон "зав'язані" поставки зброї, МВФ, СБ, доля нафти, санкції і НАТО.
І ось перед обличчям такого зовнішньополітичного виклику зоряного хлопчика, замість того, щоб зображати комісара Катані, сукати ніжками, грубіянити і трясти паперовим пістолетом, варто було б з головою піти в ті зовнішньополітичні ребуси, які ВЖЕ створила його свита.
І згадати, нарешті, Конституцію, згідно з якою, зовнішня політика і є та основна сфера, за яку відповідає Президент.
І останнє...
Пора вже зрозуміти, що обрання Трампа на другий термін має більші шанси, ніж його імпічмент - подобається це комусь чи ні.
Тому найближчим часом ЗЕ-команді доведеться бігти не між крапельками дощу, а між блискавками жорстокої грози.
Не маючи при цьому ні зовнішньополітичної стратегії, ні тямущих фахівців в сфері міжнародних відносин.
А тільки пубертатні амбіції і феєричних пройдисвітів в своєму оточенні.
Все б нічого, але в заручниках ми з вами.
Ось куди б свої понти направити, а не про 19 травня істерити...