Рус
Страница: 5 Лицензии ... кто виноват и что делать ?! Осталось 5 дней!!!
Количество постов — 273
Заява и как заполнять на оф сайте: инспекции з безпеки наземного транспорту http://www.uti.gov.ua/transinsp/doccatalog/document?id=119439
Где-то чем-то недовольные устраивают забастовки, блокируют дороги, выливают тонны молока в канализацию, заваливают площадь перед Лувров навозом. Везде, только не у нас. Пописукали тут на форуме, как при комуняках пошептались на кухне, и ВСЁ! Вернули бессмысленное лицензирование и ТИШИНА!
Какое счастье, что потратив на эти международные перевозки и перевозки вообще 25 лет, нашёл в себе силы спрыгнуть с этого неблагодарного и хлопотного способа заработка.
Какое счастье, что потратив на эти международные перевозки и перевозки вообще 25 лет, нашёл в себе силы спрыгнуть с этого неблагодарного и хлопотного способа заработка.
В мене є питання чи проходив такий варіант що фахівцем відповідальним за організацію та безпеку міжнародних перевезень є сам підприємець який зідійснює перевезення при тому немаючи профільної освіти, якщо так то як тоді заповнити пункт 5 " Фахівець, відповідальний за організацію та безпеку міжнародних перевезень " у в ВІДОМОСТІ
про кваліфікацію персоналу автомобільного перевізника для отримання ліцензії:
Буду вдячний за відповіді. Може вже хтось мав досвід подання та отримання ліцензії.
Буду вдячний за відповіді. Може вже хтось мав досвід подання та отримання ліцензії.
В мене є питання чи проходив такий варіант що фахівцем відповідальним за організацію та безпеку міжнародних перевезень є сам підприємець який зідійснює перевезення при тому немаючи профільної освіти, якщо так то як тоді заповнити пункт 5 " Фахівець, відповідальний за організацію та безпеку міжнародних перевезень " у в ВІДОМОСТІ
Враховуючи, що документи на Ліцензії лише 3 дні як приймають, не думаю, що їх вже хтось отримав і може остаточно сказати що там надумає трансбезпека щодо цього спірного пункту, але я залишаюсь при своїй думці відсутності необхідності профільної освіти, тому в нашій Заяві пункт 5 Додатку 5 поставили галочку де самозайняті особи, потім в 5.1 П.І.П., ІПН, дату і орган реєстрації як підприємця, в Відомості про кваліфікацію - дані диплому Одеського Політеху. Як на мене жодних законних підстав таке не прийняти вони не мають, а вже як будуть діяти - побачимо тижні за 2 в кращому випадку)
До речі, на сайті Укртрансбезпеки, і на АсМАПі є приклад заповнення, але там Юр.Особа і відповідальним вказаний умовний директор, тому саме щодо цього пункту незрозуміло як правильно вчинити, але я так прикинула, що інших самозайнятих осіб, крім як ФОПів ніби як не може бути на цей випадок і вирішила, що нам потрібно саме так і зазначати.
Але також буду дуже вдячна, якщо хтось так само має точніші відомості щодо цього і повідомить нам усім

Где-то чем-то недовольные устраивают забастовки, блокируют дороги, выливают тонны молока в канализацию, заваливают площадь перед Лувров навозом. Везде, только не у нас. Пописукали тут на форуме, как при комуняках пошептались на кухне, и ВСЁ! Вернули бессмысленное лицензирование и ТИШИНА!
Міжнародники, вони завжди були інертні ... ситі , наїдені .
А от внутрішні - ці перервуть і перекусять , вони голодніші . За 100грн. горобця в полі заганяють до ізнєможенія !

Доброго времени суток всем! Скажу откровенно, читал эту ветку форума немного дольше чем заняла подготовка и сдача документов для получения лицензии... Лицензия получена и оплачена еще в середине января... По моему мнению, проще уже и не придумаешь. Многие пункты (реально глупые и ненужные) попросту убрали.
Доброго времени суток всем! Скажу откровенно, читал эту ветку форума немного дольше чем заняла подготовка и сдача документов для получения лицензии... Лицензия получена и оплачена еще в середине января... По моему мнению, проще уже и не придумаешь. Многие пункты (реально глупые и ненужные) попросту убрали.
http://www.uti.gov.ua/transinsp/uk/publish/article/113605
Якщо не секрет, куди Ви подавали документи?
http://www.uti.gov.ua/transinsp/uk/publish/article/113605
Якщо не секрет, куди Ви подавали документи?
Шановні учасники Асоціації!
Повідомляємо Вам, що Кабінетом Міністрів України прийнята постанова від 30.12.2015 №1191 «Про внесення змін до переліку органів ліцензування», якою делеговано функції ліцензування Державній службі України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека).
Постанова 29 січня 2016 року набирає чинності (опублікована в газеті Урядовий кур'єр від 29.01.2016 №18).
За інформацією Укртрансбезпеки прийом документів розпочнеться з 1 лютого 2016 року.
Адреса для поштових відправлень: 01135, м. Київ; пр-т. Перемоги, 14.
Адреса для надання документів нарочно: м. Київ; пр-т. Перемоги, 57, 10 поверх, к. 1007 (к. 1006). Тел. +38 (044) 595-50-24.
Крім того надаємо орієнтовний зразок повідомлення про поновлення даних ліцензіатами, що мають діючі безстрокові ліцензії (додається).
Просимо прийняти зазначену інформацію для використання у роботі.
Департамент транспортної політики
Если лицензии выданы до 01.02.2016 с учетом того что НИ укртрансбезпека НИ Укртрансинспекиця НЕ ИМЕЛИ ПРАВО ВЫДАВАТЬ лицензии в это время, и кипишь который УЖЕ есть вокруг этой ситуации, такие лицензии выданные в этот период вполне могут стать предметом антикорупционого разбирательства и не дай бог уголовного дела...(не думаю что вероятность высокая а лицензиаты скорее всего будете в статусе свидетеля....но все таки)
Враховуючи, що документи на Ліцензії лише 3 дні як приймають, не думаю, що їх вже хтось отримав і може остаточно сказати що там надумає трансбезпека щодо цього спірного пункту, але я залишаюсь при своїй думці відсутності необхідності профільної освіти, тому в нашій Заяві пункт 5 Додатку 5 поставили галочку де самозайняті особи, потім в 5.1 П.І.П., ІПН, дату і орган реєстрації як підприємця, в Відомості про кваліфікацію - дані диплому Одеського Політеху. Як на мене жодних законних підстав таке не прийняти вони не мають, а вже як будуть діяти - побачимо тижні за 2 в кращому випадку)
До речі, на сайті Укртрансбезпеки, і на АсМАПі є приклад заповнення, але там Юр.Особа і відповідальним вказаний умовний директор, тому саме щодо цього пункту незрозуміло як правильно вчинити, але я так прикинула, що інших самозайнятих осіб, крім як ФОПів ніби як не може бути на цей випадок і вирішила, що нам потрібно саме так і зазначати.
Але також буду дуже вдячна, якщо хтось так само має точніші відомості щодо цього і повідомить нам усім

ЗАПИСКИ ПОСТОРОННЕГО ...
Чисто информация, без претензии на авторитарность ...
Позавчера, мой знакомый подавал документы на лицензию. ФОП, 3 машины.
Документы не приняли, по причине отсутствия подтверждения квалификации руководителя. Кроме того, акцентировали внимание на том, что если будут сертификаты выданные АсМАПом или аналогичные,
то должны быть не старше 5 лет. ...
Кроме того, на горячей линии АсМАП, перевозчик задал вопрос, касательно подтверждения проф.пригодности и получил такой (тоже не авторитарный) ответ:
- 03.02.2016 16:05 Приватний підприємець .... , номер в АсМАП: .....
Добрий день, підскажіть будь ласка, чи достатньо для керівника підприємства мати диплом бакалавра за напрямом підготовки "Транспортні технології", кваліфікація інженер з транспорту , для виконання ліцензійних умов? Чи обовязково мати повну вищу освіту?
Для заповнення форм на отримання ліцензії Ви вказуєте той диплом, який у нього є. А на майбутне радимо отримати свідоцтво профкомпетентності.

ЗАПИСКИ ПОСТОРОННЕГО ...
Чисто информация, без претензии на авторитарность ...
Позавчера, мой знакомый подавал документы на лицензию. ФОП, 3 машины.
Документы не приняли, по причине отсутствия подтверждения квалификации руководителя. Кроме того, акцентировали внимание на том, что если будут сертификаты выданные АсМАПом или аналогичные,
то должны быть не старше 5 лет. ...
Кроме того, на горячей линии АсМАП, перевозчик задал вопрос, касательно подтверждения проф.пригодности и получил такой (тоже не авторитарный) ответ:
- 03.02.2016 16:05 Приватний підприємець .... , номер в АсМАП: .....
Добрий день, підскажіть будь ласка, чи достатньо для керівника підприємства мати диплом бакалавра за напрямом підготовки "Транспортні технології", кваліфікація інженер з транспорту , для виконання ліцензійних умов? Чи обовязково мати повну вищу освіту?
Для заповнення форм на отримання ліцензії Ви вказуєте той диплом, який у нього є. А на майбутне радимо отримати свідоцтво профкомпетентності.
То все добре але в мене немає жодного диплома(((. Я так розумію мені потрібно пройти певні курси в АсМАП і получити свідоцтво про підтвердження кваліфікації.
...ой то ли еще будет...
То все добре але в мене немає жодного диплома(((. Я так розумію мені потрібно пройти певні курси в АсМАП і получити свідоцтво про підтвердження кваліфікації.
Когда-то проходил курсы в Донецкой автотранспортной академии, выдали на пять лет, требовался диплом о высшем образовании. Честно говоря не помню, действительны ли корочки сейчас по срокам. Корочка оформлялась для транспортников при проверке предприятия, которое перевозит опасный груз.По поводу лицензии. А в Украине всё не для людей. Потому что люди какие то не такие как в цивилизованном мире. Ну как так получается, что передовая страна ЕС в отрасли грузоперевозок Польша лицензирует и международные, и внутренние перевозки, и кучи требований, в том числе финансовых, кучи бумажек, в том числе 95код, медстравки разные... А неблагополучной Украине этого ненужно, нищебродному украинскому перевозчику и так хорошо...
Я бы господа на месте правительства ещё и на внутреннии перевозки лицензию возобновил, да и финансовый залог на машину ввёл так 5-10к евро. Но тогда 100% перевозчики сделают тоже, что аграрии перед новым годом...
Вообщем обмозговал я эту тему с корочками международника, и пришел к выводу...Есть учебные центры (державни) типа автошкол, вот они и дают корочки, цена относительно не велика, это как альтернатива монополисту
И думаю корочкам с держ установ голы не позабивают при лицензировании...
И думаю корочкам с держ установ голы не позабивают при лицензировании...Як відомо, у червні 2015 року набув чинності Закон України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", яким передбачено поновлення на попередніх умовах ліцензування міжнародних автомобільних перевезень пасажирів і вантажів.
АсМАП України завжди приділяла особливу увагу цьому важливому для міжнародних перевізників документу. Зокрема, питанням визнання дійсними ліцензій, що були видані раніше та мали необмежений термін дії (більше ніж 2000 ліцензіатів) й встановлення терміну отримання ліцензії на право провадження господарської діяльності з міжнародних автомобільних перевезень вантажів – не менше ніж 6 місяців.
Так, враховуючи ситуацію, яка склалася з припиненням діяльності Укртрансінспекції та не своєчасного надання повноважень з питань ліцензування Укртрансбезпеці, Асоціація неодноразово зверталася до Голови Укртрансбезпеки, заступника Міністра інфраструктури (листи від 06.01.2016 р.) та Прем’єр-міністра України (лист 09.12.2015р.), з пропозицією встановити термін для оформлення перевізниками ліцензій не менше ніж 6 місяців.
Під час неодноразових зустрічей представників Міністерства інфраструктури України, Укртрансбезпеки з керівництвом АсМАП України обговорювалося питання збільшення терміну подачі документів на отримання ліцензії.
Міністерство інфраструктури України погодилося з пропозиціями АсМАП України щодо збільшення терміну подачі документів та на найближчому засіданні Кабінету Міністрів України планує винести це питання для його прийняття.
Крім того, фахівці Асоціації, які брали активну участь в опрацюванні проекту Ліцензійних умов, досягли домовленості щодо виключення вимоги подання даних по водіях і визнання попередніх ліцензій з безстроковим терміном дії (за умови подання оновлених відомостей).
Враховуючи, що згідно до статті 14 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» плата за видачу ліцензій справляється в розмірі однієї мінімальної заробітної плати (1378 грн.), економія від визнання діючими зазначених ліцензій для українських перевізників становитиме понад 2 млн. 670 тис. грн.
Прес-служба АсМАП України
«Навеяло»…..
Международные перевозки грузов – это доставка груза из одного государства в другое.
Согласно Закону Украины международную лицензию на перевозку грузов (автотранспортом) должны получать все субъекты предпринимательской деятельности, предоставляющий такой вид услуг (самое интересное она нужна на территории Украины для перевозки в другие страны, в других государствах этой лицензией вообще не интересуются). Перевозчики другого государства также осуществляют международную перевозку, доставляя груз из другого государства в Украину или проезжая транзитом, но при этом, не имея лицензии (разрешения) на перевозку грузов (движения своего автотранспорта) как от своего государства, так и от Украины.
Так вот меня интересует, должны ли перевозчики других государств, не имея международной лицензии выданной собственным государством, иметь международную лицензию выданную Украиной? Моё мнение, да. Потому что, как я понял, не все государства Конвенции лицензируют такой вид услуг и поэтому транспортные средства (перевозчики) другого государства, перевозящие грузы на (через) территории Украины, обязаны «жить» по «местным» Законам, а то получаются признаки дискриминации.
И теперь вытекает следующий вопрос, про порядок получение международной лицензии перевозчиком, который является не резидентом Украины?
Могу добавить ещё с учётом ведения бухгалтерии, что нельзя поставить в расходную часть услуги перевозчика, не имеющего лицензию. Так тогда, получается, государство защищает рынок своих перевозчиков.
Международные перевозки грузов – это доставка груза из одного государства в другое.
Согласно Закону Украины международную лицензию на перевозку грузов (автотранспортом) должны получать все субъекты предпринимательской деятельности, предоставляющий такой вид услуг (самое интересное она нужна на территории Украины для перевозки в другие страны, в других государствах этой лицензией вообще не интересуются). Перевозчики другого государства также осуществляют международную перевозку, доставляя груз из другого государства в Украину или проезжая транзитом, но при этом, не имея лицензии (разрешения) на перевозку грузов (движения своего автотранспорта) как от своего государства, так и от Украины.
Так вот меня интересует, должны ли перевозчики других государств, не имея международной лицензии выданной собственным государством, иметь международную лицензию выданную Украиной? Моё мнение, да. Потому что, как я понял, не все государства Конвенции лицензируют такой вид услуг и поэтому транспортные средства (перевозчики) другого государства, перевозящие грузы на (через) территории Украины, обязаны «жить» по «местным» Законам, а то получаются признаки дискриминации.
И теперь вытекает следующий вопрос, про порядок получение международной лицензии перевозчиком, который является не резидентом Украины?
Могу добавить ещё с учётом ведения бухгалтерии, что нельзя поставить в расходную часть услуги перевозчика, не имеющего лицензию. Так тогда, получается, государство защищает рынок своих перевозчиков.

«Навеяло»…..

При лицензировании только международных перевозчиков должны где-то быть нарушения законодательных актов, возможно международного права, возможно прав людей. По логике вещей либо лицензируются все и международные и внутренние, либо никто не лицензируется. Лицензия на пассажирские перевозки она ведь и на внутреннем рынке лицензирована, тоже касается и опасных грузов.
Идет дискриминация украинских перевозчиков, которые кроме внутренних поездок осуществляют международные. А правила осуществления поездок одинаковы, что внутри, что за пределами Украины. Режим работы водителя должен соблюдаться и по Украине.
Поэтому надо скинуться на юриста, который докажет в суде, что лицензирование международных перевозок невозможно без общего лицензирования.
Пы.Сы. А общее не наступит, так как тогда забастуют голодные внутренние перевозчики.
И еще хотелось бы узнать, по какой причине отменили прошлое лицензирование???
Да и в суд подать иск до наступления даты ввода действия лицензий, чтобы до момента окончания суда было приостановлено лицензирование.
Да и в суд подать иск до наступления даты ввода действия лицензий, чтобы до момента окончания суда было приостановлено лицензирование.
Авторизуйтесь для возможности отправлять сообщения
Новые темы