Рус

таможеное свідоцтво

Количество постов — 23
Аккаунт удален
Зверувшись до Запорізької митниці із заявою на видачу свідоцтва, мені відмовили, посилаючись на лист Держмитслужби України від 12.09.08р. № 19/1087 – ЕП.
Не можу знайти цей лист у нормативній базі, допоможіть знайти.
0
0
Поделиться
http://www.uapravo.net/data2008/base02/ukr02212.htm

как то так :)...
ну или на сайте АсМАП...
СС :victory:
0
0
Поделиться
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Управління контролю за переміщенням вантажів
Л И С Т
12.09.2008 N 19/1087-ЕП
Начальникам регіональних
митниць, митниць
Щодо свідоцтв про допущення дорожніх транспортних засобів до перевезення вантажів під митними пломбами
У зв’язку зі зверненнями суб’єктів господарської діяльності стосовно вимоги до них від митних органів отримати свідоцтво про допущення дорожнього транспортного засобу до перевезення вантажів під митними печатками і пломбами у відповідності до пункту 1.6.2 Положення про порядок здійснення контролю за доставкою вантажів у митниці призначення затвердженого наказом Держмитслужби України від 08.12.98 N 771, роз’яснюємо.
Єдиним на сьогодні затвердженим зразком такого документу є Свідоцтво про допущення дорожнього транспортного засобу до перевезення вантажів під митними печатками й пломбами, передбачене Митною конвенцією про міжнародне перевезення вантажів із застосуванням книжки МДП (Конвенція МДП) 1975 року (далі - Свідоцтво).
Форма Свідоцтва, порядок його заповнення, видачі і використання визначені Конвенцією МДП, наказами Держмитслужби України від 21.11.01 N 755 "Про затвердження Порядку реалізації положень Митної конвенції про міжнародне перевезення вантажів із застосуванням книжки МДП" та від 21.05.08 N 528 "Про затвердження Порядку видачі Свідоцтв про допущення дорожнього транспортного засобу до перевезень вантажів під митними печатками і пломбами на умовах Конвенції МДП".
Відповідно до Конвенції МДП на кожний допущений до перевезення транспортний засіб видається Свідоцтво, яке відповідає зразку, наведеному у Додатку 4 до Конвенції. Це Свідоцтво повинно супроводжувати дорожній транспортний засіб.
Тобто чинні нормативно-правові акти передбачають видачу Свідоцтва тільки у тому разі, якщо перевезення здійснюватимуться:
на умовах Конвенції МДП;
особою, яка має допуск до процедури МДП;
із використанням транспортних засобів, які відповідають вимогам Додатку 2 до Конвенції МДП.
В інших випадках, як от під час здійснення перевезень:
на умовах Конвенції про договір міжнародного дорожнього перевезення вантажів 1956 року (CMR);
із застосуванням заходів гарантування доставки товарів, визначених пунктами 1-3 статті 161 Митного кодексу України;
особами, які не мають допуску до процедури МДП;
особами, які не надають послуги з міжнародних або внутрішніх перевезень і тому не мають відповідних ліцензій Міністерства транспорту і зв’язку України, тощо;
видача свідоцтв про допущення дорожнього транспортного засобу до перевезення вантажів під митними печатками і пломбами цього чи інших зразків не передбачена чинним законодавством.
Начальник Управління контролю за переміщенням вантажів В.Луговець
http://zakon.nau.ua/doc/?uid=1025.15022.0

Україна понад усе!

Олександр

0
0
Поделиться
Аккаунт удален
дякую за оперативну допомогу. Але все одно мені не зрозуміло, чому Державний Митний орган вимагає від мене свідоцтво приватної асоціації???
0
0
Поделиться

дякую за оперативну допомогу. Але все одно мені не зрозуміло, чому Державний Митний орган вимагає від мене свідоцтво приватної асоціації???

Наверно эта приватная ассоциация как-то заинтересовала таможенный Орган!
0
0
Поделиться
Все гораздо проще..

Эта "приватна ассиоциація" и сделала для себя и своих членов вот такое свидетельство. И естественно требует, чтобы его выдавали только членам этой асоциации ...

А вот нашим таможенным органам как всегда нет времени, да и руки не доходят, чтобы разработать и изготовить свидетельство для всех остальных ...

Как говорится, - "Кошка бросила котят, пусть еб..ся как хотят" ...
Александр
0
0
Поделиться
ЦитатаЦитата (ООО "ОПеКС", 29.10.2010 22:31):

Все гораздо проще..

Эта "приватна ассиоциація" и сделала для себя и своих членов вот такое свидетельство. И естественно требует, чтобы его выдавали только членам этой асоциации ...

А вот нашим таможенным органам как всегда нет времени, да и руки не доходят, чтобы разработать и изготовить свидетельство для всех остальных ...

Как говорится, - "Кошка бросила котят, пусть еб..ся как хотят" ...

А по большому счету зачем? Если перевозка производится под ТИР карнетом, то она осуществляется членом АСМАП, а у них св-во есть и там обязательная пломбировка. Если перевозится без карнета, то пломбировать как почти во всех странах не обязательно, соответственно и св-во не нужно!
0
0
Поделиться

Документ обозначен как ЛИСТ не НАКАЗ, а именно ЛИСТ.
ЛИСТ - это всего мнение или рекомендация конкретного чиновника.

Подавайте в суд или найдите хорошего таможенного брокера.

Евгений.
0
0
Поделиться
Абсолютно согласен ...

Но это в других странах ...

а в нашей - либо дай свидетельство, либо просто дай ...

Как в старой поговорке про "казнить/помиловать"

"Надо ж/дать" ...
Александр
0
0
Поделиться

Евгений.

Можно еще выйти на улицу с плакатом ...

Вы "таможенное свидетельство" в живую видели?

Там четко написано, что оно используется для перевозчиков, членов АсМАП (IRU) ...

Скажите, если у вас абонемент на футбол, вы и в с бассейн с ним пойдете?

А потом будет подавать в суд, что вас в майке, шортах, гетрах и бутсах не пускают ...
Александр
0
0
Поделиться
ЦитатаЦитата (ООО "ОПеКС", 29.10.2010 23:15):

Евгений.

Можно еще выйти на улицу с плакатом ...

Вы "таможенное свидетельство" в живую видели?

Там четко написано, что оно используется для перевозчиков, членов АсМАП (IRU) ...

Скажите, если у вас абонемент на футбол, вы и в с бассейн с ним пойдете?

А потом будет подавать в суд, что вас в майке, шортах, гетрах и бутсах не пускают ...

Я не являюсь членом, но свидетельство получу без проблем.

Евгений.
0
0
Поделиться
Ню ню ...

На что поспорим ...

Александр
0
0
Поделиться
ЦитатаЦитата (ООО "ОПеКС", 29.10.2010 23:28):

Ню ню ...

На что поспорим ...

Александр, покажите деньги, а потом я подумаю.
А если по сути.. Много не членов, и не только в Киеве имеют свидетельство. Сегодня самый обычный перевозчик НЕ ЧЛЕН загрузился и затаможился в Киеве на ТГО-3. А без свидетельств я машины не нанимаю.

Александр, у Вас слова, а у меня свежайший факт.
С говорунами, даже очень умными, я дел не имею.

Евгений.
0
0
Поделиться

Ню ню ...

На что поспорим ...

Александр, не горячитесь! Такой "прибамбас" в основном у нас в Одессе, даже в районах области сегодня можно без проблем его получить! А в Одессе низя!
0
0
Поделиться
А без свидетельств я машины не нанимаю.

А что Вам дает это свидетельство если Вы так принципиально подходите к этому вопросу?
0
0
Поделиться

Ню ню ...

На что поспорим ...

Александр, не горячитесь! Такой "прибамбас" в основном у нас в Одессе, даже в районах области сегодня можно без проблем его получить! А в Одессе низя!

Ещё Хмельницкие таможенники дурью маятся.

Евгений.
0
0
Поделиться

А без свидетельств я машины не нанимаю.

А что Вам дает это свидетельство если Вы так принципиально подходите к этому вопросу?

Не знаю, к сожалению, как Вас зовут.
Вопрос упирается в ответственность за контрабанду. Если грузовой отсек опломбирован - виноват перевозчик. Если грузовой отсек не опломбирован и в грузовом отсеке при досмотре случайно оказалось ведро или лестница, брошенные туда водителем, - виноват отправитель. Я это сам с трудом перевариваю, но такова страна которую неправильно назвали.

Евгений.

P.S.
Если Вам очень интересно, я узнаю у брокера более подробно.
0
0
Поделиться
Каким нормативным документом это регламентируется? Это домыслы брокеров.
0
0
Поделиться

Каким нормативным документом это регламентируется? Это домыслы брокеров.

1. Мой кум, которого я знаю много лет, не станет пичкать меня своими брокерскими домыслами.
2. 29 октября машина зашла на таможню в 12 часов, а вышла с таможни в 16 часов. И если для нормальной, быстрой затаможки брокер требует таможенное свидетельство, я его понимаю.

Евгений.
0
0
Поделиться
Аккаунт удален
я не розумію до чого тут Асмап.На свідоцтві не зазначено, що воно використовується тільки для членів асмап, на ньому написано Про допущення транспортного засобу до перевезень вантажів під митними печатками і плом-

бами, а ще на ньому знаходиться державний символ України і засвідчується гербовою печаткою.

це те саме, що звернувшись у паспортний стіл з вас потребують партійний квиток.
0
0
Поделиться

Авторизуйтесь для возможности отправлять сообщения

1/2

Кто читает тему:

Пользователей 0 / Гостей 0
Новые темы