Привіт усім! Дві години тому приїхав з Порльщі. Поїхав туди пригнати своєму колєгові куплений ним напівпричіп Звичайно пустий напівпричіп гната економічно невигідно. Сидів там в моїх друзів поляків, дали мені вільний компютер і я дивився "Ларді", шукав завантаження на Україні і попутно говорили з поляками про ситуацію на наших ринках перевезень.є Ось хочу Вам трохи донести інформації. Вони їздять по нормальних ставках і в їхніх сайтах практично немає нереальних ставок, так як в нас по бросових цінах. В них є добрі ставки і не дуже добрі ставки. Все спокійно обговорюється, ніхто не займається перебиванням вантажів методом обниження ставок. Вони говорять,що нереальні ставки навіть ніхто не буде дзвонити, Ви прекрасно знаєте,що більше половини перевезень в Європі йдуть в одну сторону, назад вертаються пусті машини.І це є нормально і реально оплачується. Експедицій в них небагато і там працюють самі професіонали. Коротше кажучи їздить мій поляк з Польщі в Румунію постійно, з Румунії переїзжає в Венгрію або в Словаччину і бере вантаж додому.Коротше кажучи працює нормально, набрав 400000 євро кредитів, будує собі особняк, оплачує кредити. має 11 машин і ні за що не переживає. Дуже дивується ситуації з диспетчерами в Україні.В них такого в принципі не може бути. А в нас 30% експедиторів не знають абсолютно нічого про автомобілі, їхню специфіку, типи кузовів і т.п. Зате вони добре вміють рахувати і в них величезні запити.Я декілька разів возив вантаж в нас тут по області, платили 1000 грн, а потім дивлюся на сайті а цю загрузку вже за 700 грнє, на жаль не записав експедитора. І ось ці горе експедитори, які не мають абсолютно ні з ким глобальних договорів на перевезення, а тільки знають великих експедиторів, в яких беруть вантажі та перепродують з великою знижкою.Бувають вантажі і через треті, четверті руки проходять.Ось недавно було завантаження, на жаль теж не записав хто це давав: Київ-Тернопіль,22 тн, пива і відповідна ставка- 950 грн. з ПДВ. Такі ставки я памятаю, коли дизпаливо було по 1,50-1,6 грн. Супер рейс Миколаїв - Жешув - 2200 грн. Це реально вистачає тільки на дизпаливо. Як таким горе експедиторам не стидно виставляти такі ставки. Їх просто не треба брати. Ну це можна довго обговорювати. Пропоную я слідуюче6. Я зараз не маю водіїв і сам їжджу за кермом і не маю практично вільного часу. Чи не захотіла б якась велика фірма зібрати в перевізників листи про вимогу перевізників до міністра транспорту про ліцензування експедиторської діяльності. Ця нехитра процедура виведе з ринку десь коло 25-30% експедиторів, а серйозним експедиторам від цього буде лише вигода. ПРопадуть з ринку експедитори -паразити, які живуть тільки за рахунок чужих завантажень. А нормальна людина завжди бореться з паразитами кардинальними методамим. Також треба вимагати від "Ларді" не давати змоги подавати завантаження незареєстрованим експедиторам, та експедиторам без рейтингу. Такі мої думки. А завантаження мені знайшли Поляки додому по ставці, яку украйнські енкспедитори давали до Заполрівжжя, тобто я поїхав по ставці на 900 км коротшій. Ось і думайте над цим питанням. З повагою!