Власне сам трабл.
Renault Magnum DXI 13 (Євро 5) загуркотіло щось під кабіною , звісно в полі , десь під Кобиляками .
Водій зняв віскомуфту з вентилятором і доповів що підшипник приводу вентилятора всьо ... почав розсипатись , випадають шаріки .
Ціна привода в зборі (шків +підшипник+гайка) на розборці 250дол. і не підходь. Безбожно дорого , як за таку фігню...
Новий - при одній фразі Євро-5 в продавців зразу звучить "О-о-о-о-о ! Це тільки під заказ і дорого" . Озвучення ціни я не дочекався , та як машина в полі , клієнт кіпішує , срок доставки і т.п.
По каталогу там стоїть хитрий підшипник 42*80*42 який прикручений ще хитрішою гайкою на 58 з чотирма пазами яка посажена на дуже крепкий різьбовий герметик. Дякувати компанії Рено яка постійно турбується про розширення наборів ключів , от таких у нас ще точно не було

.
І чуйка в мене така , що їхні інженери 100% вважали що такий підшипник теж ніде не використовується , бо цей розмір майже ніде не використовується і спеціалізовані продавці підшипників лише розводили руками , тіпа немає такого це лише під замовлення.
І тому реноводи купувати будуть лише оригінал.
Але не все так погано. Є компанія БМВ яка ставить на свої авто підшипник ступиці розміром 42*80*42 , який один в один підходить на привод вентилятора Renault Magnum DXI 13 (Євро 5) , його номер по MOOG (BM-WB-1133).
А дуже хитра французька гайка 58мм. відкрутилась з допомогою газового ключа № 5 , правда попередньо була нагріта на газовому таганку , в полі .
Буду радий якщо ця інформація комусь буде корисною і зекономить якісь 200дол. Бо бмвешніки продали мені цей підшипник за 540 грн.З.І.
Якісь фотки цього діла теж є , але наш товариш із сонячної Молдавії може почати їх критикувати - що це все неправильно , тому поки що їх не викладаю .
В кого які будуть ідеї, пропозиції, думки ?