На мій погляд є ще один фактор чому Убер вистрелилив в Україні і про цей фактор не особо говорять , хоча він не маловажний .
Це оподаткування . Всі знають що податки в Україні шалені і високі і простий бізнес(крім олігархічного який мутиться в офшорах) при таких податках загнеться якщо чесно все заплатить .
Хтось знає як оподатковується Убер ?
Мені здається що це відбувається наступним чином :
Убер це не служба таксі , це ПРІЛОЖЕНІЄ . Комп"ютерна программа одним словом.
Клієнт що оплачує за таксі навєрно платить за якісь там ай-ті послуги цього пріложенія .
І всі гроші йдуть в юрисдикцію в якій зареєстроване це пріложеніє якщо не помиляюсь це Нідерланди і напевно там оподаткування не таке драконяче як у нас .
А потім ці гроші на протязі тиждня кидаються на рахунки/карточки таксистів які возили людей . І потім таксисти сплачують податки з свого доходу від Убер .
В убера напевно залишається десь біля 20% комісійних "їх зазор"
Можливо "фішка" пріложенія ще й в тому що ай-ті послуги не оподатковуються . Або оподатковуються за ставкою близькою до "0"...
Якщо мої припущення правильні , то от Вам і схема безналогового таксі або як зняти 20% з ринку послуг таксі м. Києва при мінімальних податках і не створюючи службу таксі чи якесь підприємство в Україні.